Highlights Stadswandeling Maastricht ( ook per fiets mogelijk )

Stadswandeling Maastricht

Highlights Maastricht wandeling

 
Maastricht is met ca. 1675 rijksmonumenten de tweede monumenten-stad van het land. Daarvan staan er een aantal in de landelijke top-100, zoals de beide basilieken St. Servaas en OLV-kerk maar ook het Stadhuis, Helpoort en Spaans Gouvernement. Natuurlijk behoort ook de oude St. Servaasbrug tot de highlights, die de gids u zal tonen. Nog belangrijker dan de monumenten is de sfeer, die u in de stad zult ervaren. Immers Maastricht is bourgondisch, internationaal, levendig, gastvrij en gezellig. Die bijzondere sfeer proef en voel je onderweg. De gids zal zeker verhalen over de Romeinse stads-oorsprong ( Mosae Trajectum ), maar ook over bisschop St. Servaas als bron van verering voor pelgrims door de eeuwen heen. Ook aan de orde komt ook de status van Maastricht als belangrijk vestingbolwerk gedurende meer dan 600 jaar, al of niet in samenhang met de tweeherigheid van de stad aan enerzijds de prins-bisschop van Luik en anderzijds de hertogen van Brabant en hun rechtsopvolgers zoals de Staten van Holland. Maastricht was mede daardoor eeuwenlang een twistappel van allerlei mogendheden en werd talloze malen ( soms maandenlang ) belegerd en ingesloten. De oude stadsmuren en de Helpoort getuigen nog van het roemrijke vestingverleden. De verhalen van de gids brengen deze periode tot leven. Wat u zeker ook zal bekoren is het sfeervolle en intieme Jekerkwartier, waar we door heen wandelen. Talloze kloosters en kerken in dit kwartier, maar ook elders, hebben nu een nieuwe functie gekregen dankzij de universiteit. Het zijn stuk voor stuk pareltjes.  De Highlights-wandeling ( ook per fiets mogelijk ) geeft u in 1,5 uur ( met tussendoor een gratis pauze van 30 min. ) een representatieve indruk van schoonheid, historie en hedendaagse vitaliteit.
 
Maatwerk altijd mogelijk, Vertrekpunt flexibel. Bel gerust 06-21938863
 
Mailbericht :  info@lambertsmeets.nl 
 
Kosten :  €  62 per uur incl. BTW ( per groep ) Bij 1,5 uur is een pauzetijd van 30 min. gratis. 
 
 
 
maastricht stadswandelin

 

Ons bureau Stadswandeling Maastricht verzorgt een keur van stadswandelingen en fietstochten in Maastricht en omringende steden. De gidsen zijn veelal medior of senior, academisch opgeleid, vol levenservaring, met gevoel voor humor, gastvrij en geboren en getogen in Maastricht, dus locals. Ze spelen in op wensen en interesse van de gasten. We hanteren ( afhankelijk per gids ) meerdere talen zoals Engels, Duits en Frans en natuurlijk Mestreechs. We zijn flexibel in tijd ( 09.00 – 22. uur ), vertrek- en eindpunt van de rondleiding  (hotel ? ) en de duur. We streven naar maatwerk, waar mogelijk, en geven gratis extra (bemiddelings)service in restaurant-, café-, hotel-, parkeer-advies alsmede suggesties voor een dagprogramma. Ieder programma is inpasbaar met een wijn-, bier- of whisky proeverij. Uw gastheer is bij uitstek deskundig op dit gebied (http://www.lambertsmeets.nl ).

Ons mailadres : info@lambertsmeets.nl                                                                                                          Tel.  0031 (0) 6 21938863

NL08INGB0005162895
K.v.K.51874040

Bezoek ons in Maastricht